Uitverkochte Eindhoven Urban Trail verwelkomt 2.500 deelnemers

images

2.500 sportievelingen trotseerden vandaag vol enthousiasme en goed gehumeurd de kou om deel te nemen aan de tweede editie van de Eindhoven Urban Trail, een hardloopevenement waarbij je op een unieke manier kennis maakt de stad en ontdekt wat geen gids te zien geeft.

Met temperaturen die richting het vriespunt gingen, was het rillen en klappertanden maar ook genieten geblazen voor de deelnemers aan de Eindhoven Urban Trail. De start en finish verhuisden voor deze editie naar het VMDA-terrein in hartje centrum. Vanaf hier passeerden de lopers maar liefst 19 bijzondere gebouwen.

Het parcours bood dit jaar heel wat nieuws: deelnemers liepen langs de speeltafels van het Holland Casino Eindhoven en door foodwalhalla DOWN TOWN Gourmet Market. Ze doken het Eindhovense nachtleven in bij salsacafé Santiago de Cuba. En voor het eerst ging de Eindhoven Urban Trail door het oude herenhuis van de voormalige villa Elsheim uit 1907, dat nu bekendstaat als de Dommelhoef.

Ook aan de sportieve muziekliefhebbers was gedacht met een passage door poppodium de Effenaar. Daarnaast waren er maar liefst 8 muziek- en entertainmentpunten te vinden in de gebouwen en langs het parcours, van DJ's tot saxofonisten en salsa dansers.

Een van de meest spraakmakende locaties op de route was ongetwijfeld het Philips Stadion. Daar klonk het clublied en slingerden de deelnemers zich een weg omhoog langs de tribune waar sommige deelnemers zelfs even stopten om op de foto te gaan voor de perswand.

Na een 10 km lange inspanning werden de lopers feestelijk onthaald in het VMDA-gebouw. Daar wachtte ze een heerlijk ontbijt verzorgd door EMTÉ en konden ze nagenieten van de Eindhovense ontdekkingstocht. “De weersomstandigheden maken deze editie extra heroïsch. Gelukkig doet dit niks af aan de sfeer, die wederom top was. Het is mooi om te zien dat de lopers, vrijwilligers en betrokken locaties er zo een feest van maken”, zegt organisator Dariush Cyrroes.