Parcours en locaties

Voor de KLM Urban Trail Eindhoven op zondag 17 december 2023 wordt een supergaaf parcours ontwikkeld. Je kunt kiezen voor een korte route van ongeveer 5 - 6 km of een lange route van ongeveer 10 - 12 km. Vanaf de start ontdek je de binnenstad vol gezellige straten, pleinen, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden.

Stap voor stap maken we alle locaties bekend. Kom regelmatig terug op deze pagina om te zien welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Benieuwd welke bezienswaardigheden vorig jaar in het parcours zaten? Bekijk ze hier.

PARCOURSKAART

De start- en finishlocatie is het Evoluon. De parcourskaart in het groot bekijken? Klik hier.

Goed om te weten

Ons parcours loopt niet over afgesloten wegen. Je maakt gebruik van de openbare weg, dus houd je netjes aan de verkeersregels. Toon onderweg respect voor mede-hardlopers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de omgeving waarin je loopt.

Start- en finishlocatie: Evoluon

Een plek waar mens, natuur en techniek samenkomen én elkaar uitdagen? Laat je verwonderen in het Evoluon. Hét ruimteschip van Nederland dat een diversiteit aan toekomstbestendige en inspirerende belevingen biedt. Op dit moment schitteren er twee baanbrekende exposities die je absoluut niet wilt missen. Verken hoe we in het verleden naar de toekomst keken in de expo RetroFuture. Of ontdek een wereld van toekomstig voedsel zoals je het nog nooit hebt gezien in 'Spacefarming, de toekomst van voedsel'. 

Deze bijzondere locatie is de perfecte startplek voor een ontdekkingstocht door Eindhoven. Als onderdeel van de KLM Urban Trail Eindhoven gaat het parcours ook deels door het gebouw!

Philips Stadion

Het Philips Stadion is de thuisbasis van PSV. Het stadion bevindt zich in het centrum van Eindhoven en staat nog steeds op dezelfde plaats als bij de oprichting van de Philips Sport Vereniging in 1913. Op wedstrijddagen biedt het stadion plaats aan 35.000 toeschouwers. Maar niet alleen dan is het stadion het middelpunt van bedrijvigheid, alle dagen van het jaar zijn er nog vele andere bijeenkomsten. Een feest, netwerkbijeenkomst, congres of diner? Het kan in het Philips Stadion!

WestCord Hotel Eindhoven

WestCord Hotel Eindhoven is een 4-sterren hotel, gelegen in het artistieke centrum van Eindhoven. Het gebouw is een echte eyecatcher met een bijzondere historie. Een groot deel van de unieke kamers en suites ligt in de, in 1909 gebouwde, monumentale Philips fabriek de Lichttoren, waar vroeger de eerste lampen werden gemaakt en getest.

Actie: alle deelnemers van de KLM Urban Trail Eindhoven ontvangen bij inschrijving 15% korting bij WestCord Hotel Eindhoven op een overnachting op zaterdag 16 december 2023 en/of zondag 17 december 2023. Kom je van ver en wil je er een mooi weekend van maken? Dan kan je prima van deze korting gebruik maken. Klik hier om jouw overnachting te boeken! 🏨

Loetje

Zeg je Loetje, dan zeg je de lekkerste biefstuk. Geserveerd in échte Loetje jus, met frites en witbrood. In het monumentale pand van de voormalig Philips Bedrijfsschool ontvangt Loetje je met een warme gastvrijheid. De smakelijke gerechten (ook lekkere vis en vegetarische opties!) worden in royale porties en op een no-nonsense wijze geserveerd.

Dat maakt Loetje een plek waar iedereen makkelijk binnenstapt, of je nu uitgebreid met je familie komt dineren, langskomt voor een snelle zakenlunch of je de week afsluit tijdens een gezellige borrel. Ook op zomerse dagen is het bezoeken van Loetje Eindhoven de moeite waard, dankzij het ruime terras aan de voor- en achterzijde.

Peakz Padel Eindhoven Beursgebouw

Peakz Padel is gevestigd in het Vibes gebouw (voorheen het Beursgebouw) midden in het centrum. Naast padel zijn hier ook een PT en dansstudio, Jiu jitsu club en Hado gevestigd (VR trefbal). Door de route die loopt door de gezellige horeca met uitzicht op de padelbanen heb je direct een beeld van dit bruisende sports & event center midden in hartje Eindhoven.

Parktheater Eindhoven

Parktheater Eindhoven is een dynamisch, innovatief theater, gelegen aan de rand van het Stadswandelpark. Theater is uniek. Als sociale ontmoetingsplek én als mentale ontmoetingsplek. Ons programma heeft tot doel bezoekers te raken en bij te dragen aan mooie ontmoetingen van theatermakers met het publiek.

Met meer dan 450 voorstellingen in een theaterseizoen is er voor ieder wat wils. Van een uitje voor de hele familie tot een prachtige opera en van een avondje cabaret tot urban dance. Maar Parktheater Eindhoven is meer dan alleen een theater. Het is een prachtige evenementenlocatie en wilvooral ook van betekenis zijn voor de stad en haar bewoners.

De Ontdekfabriek

In een oude fabriek een filmavontuur beleven, spelen en uitvindingen maken. Binnen én (bij mooi weer) buiten. Maak het mee in De Ontdekfabriek met je gezin. Of bouw er je kinderfeestje!

Ook met je school, BSO of bedrijf kun je in De Ontdekfabriek avonturen met creativiteit en techniek beleven. En als je wilt komen De Uitvinders van De Ontdekfabriek met de elektrische Makersbus naar jullie eigen locatie voor een gave workshop. Maak het mee!

Lab-1

LAB-1 is een bioscoop, club, evenementenruimte en café-bar. Een podium voor films, live muziek, theater, exposities, visuals, dj's en evenementen gedurende dag en nacht. LAB-1 staat voor retro, gezelligheid, dynamiek en creativiteit, een plek om van te genieten, te hangen en jezelf thuis te voelen.

In LAB-1 kun je werken, gamen, chillen of ’s avonds met een drankje relaxen in de bioscoopbar. Je kunt de beste hollywood, muziekfilms, art-house, classic en documentairefilms bekijken in één van de vier filmzalen en een comedyavond, concert of event bezoeken in de evenementenruimte. LAB-1 is een bioscoop, maar veel meer. Een plek om jezelf te blijven verwonderen.

Buurthuis De Meerpaal

Buurthuis De Meerpaal is de centrale landingsplaats in de Botenbuurt, in het hartje van Strijp, Eindhoven. De Meerpaal is het centrum voor ontmoeting en overleg in en voor de buurt. Het is het thuis voor een scala aan ontspanningsactiviteiten.

De Meerpaal biedt ook ruimte voor grotere bijeenkomsten en staat ter beschikking van initiatiefnemers. Die kunnen hier vergaderingen, presentaties, cursussen of workshops organiseren. De centrale ruimte is geschikt voor kleine en grotere groepen, afhankelijk van de activiteit, tot rond veertig a vijftig deelnemers. De ruimte is voorzien van audiovisuele apparatuur, van airco en is rolstoel-toegankelijk.

The Social Hub Eindhoven

The Social Hub is where the world comes to meet. It’s the hub for the next generation of changemakers from students to entrepreneurs, from digital nomads to local artists, all those who want to learn and grow, and make society better.

De inschrijving is geopend

Yes! De volgende KLM Urban Trail Eindhoven vindt plaats op zondag 17 december en je kunt nu inschrijven!

Lees meer