Parcours en locaties

Voor de vijfde editie van de KML Urban Trail Eindhoven op zondag 11 december 2022 werken onze parcoursbouwers aan een supergaaf nieuw parcours. Vanaf de start ontdek je de gezellige Brabantse stad vol creativiteit, innovatie en unieke hotspots. Je kunt kiezen voor een parcours van ongeveer 5 of ongeveer 10 kilometer. Hieronder vind je de parcourskaart en een overzicht van de belangrijkste highlights op de routes.

PARCOURSKAART

Bij de start kun je vanaf 08.30 uur o.a. jouw startnummer ophalen, tas achterlaten en shirt ophalen (indien besteld). Bij de finish ontvang je een medaille en een tasje met drinks & bites. Het parcours van dit jaar zal 15 bezienswaardigheden tellen.

AUDITORIUM TECHNISCHE UNIVERSITEIT EINDHOVEN (START-FINISH)

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), een onderzoeksuniversiteit gespecialiseerd in technische wetenschappen en technologie, bevindt in het midden van de Brainport regio. Bij de TU/e studeren rond de 13.000 studenten en er zijn 5.000 medewerkers werkzaam.

Deze inspirerende locatie is de perfecte startplek voor een ontdekkingstocht door de stad!

Domusdela

Eeuwenlang woonden de paters Augustijnen in klooster Mariënhage. Tegenwoordig bruist deze plek en inspireert het mensen tot betekenisvolle ontmoetingen. Onder het genot van eten en drinken, houd je er een zakelijk event, ben je gast op een uitvaart of bruiloft, bezoek je een concert, eet je bij Brasserie Rita en slaap je in Hotel Mariënhage. Welkom bij DOMUSDELA! 

Piazza Center Eindhoven

Piazza Center ligt in het centrum van Eindhoven en is fashion, trends en lifestyle Vier verdiepingen winkels met bekende merken zoals Zara, H&M, WE, Esprit, Only, Decathlon, La Place, ICI Paris XL, Ekmekci, Dunkin Donuts, Perry Sport, Meyer&Meyer en MediaMarkt. 

Een ruime moderne ambiance met veel licht, direct naast de Bijenkorf, Primark en C&A Middels een loopbrug verbonden met de P1 Parking Mathildelaan, waardoor Piazza een perfect startpunt is voor een bezoek aan de binnenstad van Eindhoven. Piazza is goed bereikbaar met de auto en ook het NS-station ligt op loopafstand.  

Commit 040

COMMIT is dé plek voor de freerunning community in Eindhoven en omgeving. 

Sinds augustus 2018 vindt de community zijn thuisplek in de eerste indoor locatie op Strijp S.  

Tijdens de KLM Urban Trail opent Commit zijn deuren. Ren tussen de freerun obstakels door en laat je inspireren door de freerun talenten die laten zien hoe je als echte freerunner obstakels overwint.

CKE

CKE wil alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan veel mooie projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Loop binnen en voel je welkom in een creatieve en levendige omgeving waar popbands jammen, een drama-les de gang doorkruist, een expositie de wanden siert, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan achter de vleugel springt bij Café C. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen.  

Extra leuk: Het Jeugdatelier van Shelly Lapre en Floor Haaksman werkt momenteel aan een expositie die geïnspireerd is op de KLM Urban Trail en deze expositie zal tijdens de run te zien zijn!

Erfgoedhuis

Het Erfgoedhuis is hét regionale kennis-, ontmoetings- en doe-centrum voor archeologie en beeldhistorie.

Hier wordt overdags en op de woensdagavonden allerhande onderzoek gedaan om het verleden van de stad zichtbaar en beleefbaar te maken.
Iedereen kan zich hier laten Informeren over de verhalen van ons verleden én hieraan zelf actief een bijdrage leveren!

SX

Het is sinds 2014 één van de blikvangers van Strijp-S: het SX-gebouw, dé plek in Nederland waar sport, marketing en media samenkomen. In het pand huizen veertig ondernemers, allemaal met één gemeenschappelijke deler: de liefde voor sport. Sportmarketingbureau Triple Double is initiatiefnemer van het concept én conceptbewaker. Daarnaast vind je in het gebouw dé boutique gym van Eindhoven; Work Health Club.

BoulesBitesBar

BoulesBitesBar is de ultieme horeca beleving waar je je vrienden, familie of collega’s uitnodigt voor een geheel nieuwe ervaring.


De combinatie van Jeudeboule, Food, Drink en gezelligheid in een Urban ambiance. Een ideaal uitje voor groepen, verjaardagen, personeels- of bedrijfsuitjes, maar ook voor andere groepsactiviteiten zoals een familiedag of een originele teamactiviteit. Een beleving voor jong en oud!

Speeltuinvereniging Philipsdorp

Hartelijk welkom in speeltuin Philipsdorp, de speeltuin van je dromen. Het is een geluksplek in Eindhoven. Laat het kind in je los. Deze speeltuin draait helemaal op vrijwilligers en is een unieke groene plek midden in de stad. In Speeltuin Philipsdorp klopt het hart al een eeuw voor jong en oud.

Inntel Hotels Art Eindhoven

Inntel Hotels Art Eindhoven is een 4-sterren art hotel, gelegen in het artistieke centrum van Eindhoven. Een groot deel van de unieke kamers en suites ligt in de, in 1909 gebouwde, monumentale Philips fabriek de Lichttoren, waar vroeger de eerste lampen werden gemaakt en getest. Kunst, historie en design ontmoeten elkaar in dit hotel.

Stadsbrouwerij & Café 100 Watt

Stadsbrouwerij Eindhoven & Proeflokaal ‘Café 100 Watt’ bevinden zich in een oude textielfabriek (Schellens), in het centrum van Eindhoven, met een terras aan de rivier ‘de Dommel’ en een gezellig binnenterras.


Op ons terras of in ons proeflokaal kun je genieten van tientallen van onze bieren en matchende gerechten uit onze keuken. Voor ieder wat wils!

Loetje

Zeg je Loetje, dan zeg je de lekkerste biefstuk. Geserveerd in échte Loetje jus, met frites en witbrood. In het monumentale pand van de voormalig Philips Bedrijfsschool ontvangt Loetje je met een warme gastvrijheid. De smakelijke gerechten (ook lekkere vis en vegetarische opties!) worden in royale porties en op een no-nonsense wijze geserveerd. Dat maakt Loetje een plek waar iedereen makkelijk binnenstapt, of je nu uitgebreid met je familie komt dineren, langskomt voor een snelle zakenlunch of je de week afsluit tijdens een gezellige borrel.

Ook op zomerse dagen is het bezoeken van Loetje Eindhoven de moeite waard, dankzij het ruime terras aan de voor- en achterzijde.

MediaMarkt

Sinds 2006 zit MediaMarkt in het hart van de Eindhovense binnenstad, aansluitend met de bekende loopbrug aan winkelcentrum de Piazza. Het is in die jaren uitgegroeid tot een begrip voor de echte elektronicaliefhebber. De ruim 100 medewerkers staan dagelijks klaar consumenten te helpen bij het maken van de juiste keuzes uit het ruime assortiment aan elektronica dat overzichtelijk over vier verdiepingen is verdeeld.

Wielercafe Cyklist

Het Eindhovens wielercafé is de ontmoetingsplek voor iedereen. Geniet op ons terras van een speciaalbier en luister naar sterke wielerverhalen. De bevoorrading is in de goede handen van Rutger en Madelon en de rest van de gezellige Cyklist ploeg. In ons wielercafé is genoeg te zien, van een grote collectie wielershirts, het Bert Oosterbosch museum en natuurlijk alle wielerrondes, klassiekers en veldritten op groot scherm.

LAB-1

LAB-1 is een bioscoop, club, evenementenruimte en café-bar.

Een podium voor films, live muziek, theater, exposities, visuals, dj's en evenementen gedurende dag en nacht. LAB-1 staat voor retro, gezelligheid, dynamiek en creativiteit, een plek om van te genieten, te hangen en jezelf thuis te voelen.

In LAB-1 kun je werken, gamen, chillen of ’s avonds met een drankje relaxen in de bioscoopbar. Je kunt de beste hollywood, muziekfilms, art-house, classic en documentairefilms bekijken in één van de vier filmzalen en een comedyavond, concert of event bezoeken in de evenementenruimte.

In zaal 1 biedt LAB-1 een filmervaring vanaf het balkon, die doet terugdenken aan de jaren ’70 en in zaal 3, 4 en 5 bieden biedt LAB-1 persoonlijke zaalservice. Voor de beste feesten kun je op de eerste verdieping terecht in de club en tegelijkertijd plof je een verdieping hoger in een stoel bij één van de filmmarathons. LAB-1 is een bioscoop, maar veel meer. Een plek om jezelf te blijven verwonderen.

De inschrijving is geopend

Yes! De volgende KLM Urban Trail Eindhoven vindt plaats op zondag 17 december en je kunt nu inschrijven!

Lees meer