Parcours: 5 km én 10 km

Deelnemers krijgen in 2018 de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km! Het parcours van 5 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. 

2018

Voor 2018 hebben wij een verniewend parcours met een hoop nieuwe locaties dwars door Eindhoven! Zoals gebruikelijk maken we stap voor stap alle highlights bekend. Vlak voor het evenement maken we het hele parcours, incl. parcourskaart, bekend. 

Start en finish: Strijp T


We starten en finishen zondag 9 december nabij Strijp-T. Het parcours van 2018 gaat door het 'innovation district' van Eindhoven. Hier kun je jouw tas afgeven en krijg je na afloop een welverdiend ontbijt. 

De Ontdekfabriek

De eerste locatie is bekend! We lopen door de Ontdekfabriek in Eindhoven. Normaal gesproken de speelplek voor kinderen om nieuwe avonturen te beleven op het gebied van techniek en innovatie. Nu onderdeel van jullie ontdekkingstocht door het innovatieve gedeelte van Eindhoven.

EindhovenGym

Alsof het lopen van een Urban Trail niet voldoende is, lopen we zondag 9 december door de nieuwste gym van Eindhoven, gelegen op het energieke Strijp-T. EindhovenGym biedt alles op het gebied van sport, voeding herstel en mindset onder één dak, verdeeld over twee verdiepingen. Dedicated to Change Lives voor de serieuze sporter. Ben jij er klaar voor?

Wijkcentrum 't Bellefort

We lopen door wijkcentrum ’t Bellefort! ’T Bellefort is gevestigd aan de Iepenlaan in Eindhoven en is dé ontmoetingsplek voor jong en oud, waar de deur altijd open staat. Zo ook op 9 december, wanneer ’T Bellefort onderdeel is van ons parcours. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor een potje biljarten, een maandelijkse lunch op elke 3 woensdag van de maand en andere leuke activiteiten.

Monk bouldergym Eindhoven

Monk bouldergym is toch wel een heel toffe locatie! Begin dit jaar is Monk bouldergym verhuisd naar de voormalige autowerkplaats van het Summa College, op een steenworp afstand van Strijp S. Monk bouldergym is dé plek om te boulderen. Als je nog niet weet wat boulderen is ga je het vanzelf ontdekken, want de route loopt 9 december tussen de klimwanden door.

Evoluon

Is het een ruimteschip? Nee, het is het Evoluon. Het iconisch gebouw van Eindhoven en ideale vergaderaccommodatie in de vorm van een vliegende schotel, is onderdeel van ons parcours.

Area 51 Skatepark

Een Ollie, Superman en Kickflip... Het zijn allemaal tricks die je tijdens de Eindhoven Urban Trail kunt bewonderen in Area 51 Skatepark. Waar het voorheen twee aparte onderdelen waren, zijn Eindhovens bekendste skatehall en BXM-hall bij elkaar gekomen. Op 9 december kun je al hardlopend deze vernieuwde locatie checken of zelf een Ollie proberen ;-).

Basisschool Trudo

Op zondag naar school? Dat is vast niet vaak voorgekomen?! Het parcours loopt dwars door het prachtige 90 jaar oude gebouw van Basisschool Trudo heen. Als je terug de schoolbanken in wil, is dit je kans!

ED (Eindhovens Dagblad)

Goed nieuws! Ook dit jaar is het ED (Eindhovens Dagblad) onderdeel van het parcours. Na een paar trappen, bereiken jullie de redactie van het ED en kunnen jullie weer helemaal up-to-date de route vervolgen!

Commit040

Commit040 is dé plek voor de populaire urban sport freerunning. Sinds augustus 2018 biedt Strijp S ruimte aan de freerun scene om iedereen kennis te laten maken met de sport. Van startende beginners tot top talenten, iedereen kan hier terecht. De ruimte is niet alleen perfect geschikt voor freerunning maar ook tricking heeft hier zijn nieuwe plek gevonden. In Commit040 groeien enthousiaste jonge atleten door tot professional.